sâmbătă, 16 octombrie 2010

Momente de copil...




Stii tu ce inseamna sa fii copil? Inseamna sa crezi in dragoste, sa crezi in frumusete, sa crezi in credinta. Inseamna sa fii atat de mic incat spiridusii sa ajunga sa-ti sopteasca la ureche, inseamna sa transformi bostanii in calesti si soriceii in telegari, josnicia in noblete si nimicul in orice, caci orice copil poarta o zana nasa in sufletul lui.(Francis Thompson)

Un copil poate oricand sa-l invete pe un adult trei lucruri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stea locului niciodata si cum sa ceara cu insistenta ceea ce-si doreste.(Paulo Coelho)



M-am gandit de multe ori, de-a lungul anilor, ce aveam in comun. (...) Acum stiu: aveam in comun asfaltul. Eram copiii asfaltului. Cu rare exceptii, eram cel putin a doua generatie nascuta in orase. (...) Noi chiar avem radacinile in asfalt si nu ne bantuie nici macar o nostalgie atavica. Ne place sa mergem la munte, la mare si-n orice-mprejurare, iubim natura, dar ne intoarcem cu un suspin de usurare in mijlocul labirintului de asfalt, beton, caramida, ciment, sticla. (...) La oras, iesitul afara presupune un ritual. (...) Nimeni nu iese afara fara sa-si schimbe hainele si incaltarile - nici macar vara...(Tudor Calin Zarojanu)



"Copilaria-o imensa nevoie de mirare."(Victor Hugo)

Un comentariu:

  1. a very good post, full of poetry with these texts and beautiful photos! I liked ! :)
    bye**

    RăspundețiȘtergere