miercuri, 29 decembrie 2010

De ce traiesc Fluturii doar o zi?


De ce traiesc Fluturii doar o zi?
Daca am uita si am trece peste orgoliul si mandria de a fi oameni pe acest pamant ne-am raspunde singuri la intrebarea „De ce traiesc fluturii doar o zi?”.Am realiza ca de fapt si noi suntem niste fluturi si traim TOT O ZI...O zi parca interminabila sau mult prea scurta,o zi plina de succese,zambete,nori sau furtuna,drame,noroc,culori,iluzii,jocuri...multe rasarituri si cu un apus mai putin.
Acum nu stiu daca sa-ti demonstrez ca suntem niste fluturi sau sa te las sa iti identifici singur culorile si forma aripilor tale...
Poate ti se pare bizar insa noi oamenii chiar avem aripi,desi nu reusim sa ni le vedem deoarece credem doar in existenta materiala a lucrurilor...Avem aripi de sperante,vise,dorinte,idealuri,fantezii...sau doar aripi aplecate pentru o existanta banala.Aripi colorate sau doar de un gri mediocru.Aripi de fericire,bunatate,generozitate,bucurie,daruire..sau doar aripi de suflet gol in ratacire.Aripi unduitoare de fluture in cautare de viata-floare sau aripi frante de ireversibilitate-moarte.
La aceste intrebari raspunsurile pot fi gasite prin oglindirea propriei existente in eternitate.Omul,un fluture ce nu-si cunoaste frumusetea,puterea si forma aripilor sale,un fluture cu un zbor incert si oscilant,un fluture ce nu apreciaza „acea zi”de vietuire pe care o primeste dar in schimb regreta faptul ca este intotdeauna mult prea scurta.
Fluturii traiesc doar o zi pe pamant deoarece stiu sa se bucure din plin de acea zi si nu regreta faptul ca e DOAR O ZI.Savureaza rasaritul,gusta din ziua de fericire si admira apusul grandios,lasand in urma doar incantare,apreciere si frumusete.Stiu sa ofere zambete si sa fure tristeti,sa alunge norii din priviri chiar daca cerul e senin,sa daruiasca o clipa de reverie si alienare a conditiei materiale,sa bucure inimi frante si sa treaca peste rautatile celorlati,stiu sa ierte si sa consoleze doar prin puterea aripilor,stiu sa aprinda vise prin culori,stiu sa trezeasca dorinte doar prin forma aripilor...
Si iti mai pot spune ca...Fluturii traiesc doar o zi pentru ca stiu sa traiasca! Pentru ca stiu sa se bucure de lumina soarelui si de puritatea picaturilor de ploaie,stiu sa admire frumusetea si fragilitatea florilor,perenitatea si falnicia copacilor,culoarea si forma lucrurilor marunte,stiu sa aprecieze natura in toata maretia ei si sa accepte lumea asa cum este ea dar totusi sa o schimbe prin prezenta sa.
Vei putea oare sa iti constientizezi pana la urma conditia de fluture si sa incerci sa iti folosesti aripile pentru un zbor mai sigur?Vei privi din alta perspectiva”aceasta zi” care iti este daruita daca iti vei descoperi culorile si forma aripilor ?
Vom putea oare intelege vreodata de ce fluturii traiesc doar o zi pe Pamant?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu